اهدای خون فردی در خاش برای نجات جان یک مادر باردار در استان تهران
[ad_1]
ایسنا/ سیستان و بلوچستان مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: شهروند هاشی با اهدای خون با گروه خونی کمیاب و کمیاب جان یک مادر باردار را در استان تهران نجات داد.
ابوالحسن صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: یک مادر باردار با گروه خونی نادر “o مثبت” در استان تهران که نیاز به تزریق خون داشت، بر اساس پایگاه ویژه سرولوژی پایگاه زاهدان، اهداکننده با این گروه خونی نادر شناسایی شد. تماس گرفت. این فرد فداکار و نوع دوست در اسرع وقت خود را به پایگاه شهر هش رسانده و به اهدای خود ادامه داد.
وی گفت: با تلاش شبانه روزی اداره کل انتقال خون استان سیستان و بلوچستان، یک واحد خون از همین فنوتیپ برای این مادر باردار به اداره خون نادر تهران ارسال شد.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان درباره اهدای خون در استان نیز اظهار داشت: کمتر از یک درصد از مردم استان که واجد شرایط اهدای خون بودند در سال گذشته در سیستان و بلوچستان خون اهدا کردند.
صفدری افزود: جمعیت استان 3 میلیون و 500 هزار نفر است و از این تعداد حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر به دلایلی از جمله سن زیر 18 سال یا بالای 65 سال، وزن زیر 50 کیلوگرم، بیماری خونی و منشاء خاص امکان اهدای خون را نداشتند.
وی بیان کرد: حدود یک میلیون نفر در سیستان و بلوچستان واجد شرایط اهدای خون هستند که از این تعداد 70 هزار نفر در سال گذشته برای اهدای خون مراجعه کردند، این در حالی است که بسیاری از این افراد سالی 2 بار اهدای خون را انجام می دهند که در مجموع 35 میلیون و 40 هزار نفر در سراسر استان به این استان مراجعه کردند. من خون اهدا میکنم
صفدری ادامه داد: ترس مردم از اهدای خون و نگرانی بی مورد از ایجاد کم خونی از مهم ترین دلایل مراجعه نکردن مردم به اهدای خون است در حالی که خود بدن یک کارخانه فعال خون سازی است. برای زنان هر چهار ماه یکبار و برای مردان هر سه ماه پس از اهدای خون، سطح هموگلوبین عادی می شود.
وی در این خصوص افزود: عدم آگاهی مردم از فواید اهدای خون مانند درمان کبد چرب، سوزاندن 600 تا 700 کیلو کالری بعد از هر اهدا، پیشگیری از بیماری های قلبی از مهمترین فواید اهدای خون است. اهدا باعث تسهیل حرکت خون در رگ ها و فعال شدن شبکه خون رسانی در بدن می شود.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 150 هزار واحد خون در استان مصرف می شود و این در حالی است که تنها 50 هزار واحد از استان های دیگر اهدا می شود و دو برابر نیاز استان را از 12 استان دیگر از طریق واردات تامین می کنیم. اگرچه این مشکل زیبایی روستایی نیست که جمعیت جوان بالایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه 300 نفر در شهرستان زاهدان و 500 نفر در کل استان اهدا کنند، مشکل تقاضای خون در استان حل می شود. متاسفانه این میزان در حال حاضر 200 نفر در سراسر استان است.
انتهای پیام
[ad_2]