[ad_1]
افسردگی چیست؟
تقریباً همه افراد نوسانات خلقی طبیعی را تجربه می کنند و گاهی اوقات غمگین می شوند. این نوسانات خلقی طبیعی است و به ما کمک می کند تا بفهمیم چه چیزی در زندگی خود از دست داده ایم و بتوانیم شادی ها را همراه با غم ها درک کنیم. اما اختلال افسردگی با این نوسانات خلقی طبیعی متفاوت است.
افسردگی تنها یک یا دو علامت ساده نیست، بلکه ترکیبی از افکار، احساسات، رفتارها و تجربیات مختلف است. افسردگی دارای علائم مختلفی از جمله کاهش انرژی و بی حوصلگی، عدم لذت بردن از فعالیت های گذشته، خلق و خوی غمگین، کاهش یا افزایش اشتها و وزن، بی خوابی یا خواب زیاد، اختلال در تمرکز و تصمیم گیری، احساس ناامیدی، شکایات جسمی و… فاصله برخی از دیگران تحریک پذیری و گاهی اوقات افکار خودکشی هستند. بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب را همراه با این علائم تجربه می کنند. گاهی اوقات افسردگی علائم فیزیکی مانند حالت تهوع یا ضعف، بدن درد، تاری دید، تپش قلب و تعریق را ایجاد می کند.
اختلال افسردگی با غم و اندوهی که به دنبال از دست دادن یکی از عزیزان از طریق مرگ، جدایی یا طلاق رخ می دهد، متفاوت است. در سوگ، غم و اندوه، از دست دادن انرژی و از دست دادن علاقه به صورت موجی می آید و معمولاً خود به خود و برای مدت کوتاهی می گذرد.
روان درمانی شناختی – رفتار چیست؟
درمان شناختی رفتاری یا CBT (درمان رفتاری شناختی) یک درمان ساختاریافته، عملی و مبتنی بر شواهد برای درمان اختلالات روانی از جمله افسردگی است. تحقیقات نشان می دهد که درمان شناختی رفتاری یکی از موثرترین درمان ها برای افسردگی خفیف تا متوسط است.
در این روان درمانی، علائم افسردگی با شناسایی و جایگزینی الگوهای رفتاری و تفکری که باعث ایجاد و حفظ افسردگی می شود، بهبود می یابد.
در این درمان، روشهای تفکر منفی و غیرواقعی را که باعث افسردگی میشوند، تشخیص میدهید و سپس ابزارهایی در اختیار شما قرار میگیرد تا واقعیتر فکر کنید و در نتیجه احساس بهتری داشته باشید.
در این روان درمانی، الگوهای فکری و رفتاری جدیدی آموزش داده می شود که به شما کمک می کند چرخه معیوب افسردگی را بشکنید.
درمان شناختی رفتاری برای افسردگی چقدر موثر است؟
تحقیقات علمی انجام شده در دانشگاه های پیشرو در سراسر جهان نشان داده است که CBT به اندازه داروهای ضد افسردگی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط موثر است.
در این مطالعه، پس از 20 جلسه درمانی انفرادی، تقریباً 75 درصد از بیماران کاهش قابل توجهی در علائم نشان دادند. در برخی از مطالعات، ترکیب درمان شناختی رفتاری و دارو درمانی این اثر را تا 85 درصد افزایش داد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که بسیاری از بیمارانی که دو سال پس از پایان درمان معاینه شدند، همچنان بهبودی در خلق و خوی خود داشتند. در درمان شناختی-رفتاری علاوه بر بهبود علائم بیماری، سعی می شود از طریق یادگیری مهارت ها از بازگشت بیماری جلوگیری شود.
این بسته رشد مبتنی بر اصول روان درمانی شناختی- رفتاری است تا بدون در نظر گرفتن موانع زمانی-مکانی و مالی، این درمان را برای همه هموطنان ارائه دهد.
[ad_2]
راهنمای خودیاری افسردگی ⭐️