زنبورهایی که با همکاری هم لگو بازی میکنند
[ad_1]
تحقیقات جدید نشان میدهد که زنبورهای عسل نه تنها سختکوش هستند، بلکه میتوانند در مواقعی که شرایط لازم باشد، همکاری کنند.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه Oulu در فنلاند با موفقیت رفتار مشارکتی زنبورها را در خارج از کندو ثبت کردند. این تحقیق همچنین سیر تکامل هوش اجتماعی را در سایر گونه های جانوری نشان می دهد.
به گفته هوش مصنوعی، زنبورها سخت کوش ترین موجوداتی هستند که می شناسیم. ما همچنین داستان هایی در مورد نحوه کار آنها برای تشکیل کلنی ها شنیده ایم و به عنوان گرده افشان برای اکوسیستم ها مهم هستند. با این حال، ما همیشه معتقد بوده ایم که زنبورها به طور طبیعی برنامه ریزی شده اند تا اقداماتی را انجام دهند که به نفع کلنی باشد.
تحقیقات جدید به رهبری Olli Loukola، بوم شناس رفتاری و دانشیار دانشگاه Oulu، اکنون نشان داده است که زنبورها فقط دستورات را دنبال نمی کنند، بلکه می توانند با موقعیت ها سازگار شوند و حتی با همسالان خود برای حل یک مشکل خاص همکاری کنند. .
آیا زنبورها می توانند کارهای هوشمندانه انجام دهند؟
برای سالها، ما فرض میکردیم که کار با هم پدیدهای پیچیده است که نیاز به تفکر سطح بالا دارد و پستاندارانی مانند انسانها و شامپانزهها به دلیل مغز بزرگشان میتوانند این کار را انجام دهند.
لوکولا و تیمش این ایده را به چالش می کشند و در حال کار بر روی آموزش همکاری زنبورها هستند. محققان دو آزمایش طراحی کردند که در یکی از آنها زنبورها مجبور بودند یک بلوک لگو را فشار دهند تا به شهد زیر برسند.
کار دوم پیچیده تر بود. برای دریافت جایزه، زنبورها باید با هم کار می کردند و همزمان دری را در انتهای یک تونل شفاف فشار می دادند.
محققان همچنین یک گروه کنترل داشتند که در آن زنبورها وظایف را به تنهایی و بدون شریک انجام می دادند.
زنبورها چگونه عمل کردند؟
محققان دریافتند که رفتار زنبورهای آموزش دیده با شریک زندگی تحت تأثیر حضور، عدم حضور و جهت حرکت شریک زندگی قرار می گیرد.
در اولین کار، زنبورها در صورت کاهش سرعت زنبورهایشان، شروع به حرکت دادن بیشتر طول میکشیدند. مهمتر از آن، زنبورها تنها زمانی شروع به هل دادن کردند که شریک آنها بلوک لگو را هل داد.
اما اگر شریک در تونل شفاف معطل شود، زنبورها قبل از رسیدن به در می چرخند. در راه بازگشت، اگر دیدند که شریک زندگی خود در جهت درست حرکت می کند، دور می شوند و به سمت در می روند.
رفتار چرخشی زنبورها نشانه واضحی است که آنها با هم برای تکمیل کار تلاش می کنند. لوکولا در یک بیانیه مطبوعاتی هشدار داد که آیا زنبورها واقعاً نقش شریک خود را درک می کنند یا خیر، نیاز به بررسی بیشتر با مشاهده دقیق رفتار آنها در طول همکاری دارد.
وی افزود: یافته های ما برای اولین بار نشان می دهد که زنبورهای عسل می توانند با همکاری خارج از کندو، حل وظایف جدید را بیاموزند.
محققان به دنبال درک بهتر رفتار مشارکتی در انسان هستند و مطالعاتی مانند این می تواند به ما در درک رفتار حیوانات و تکامل آن کمک کند.
انتهای پیام
[ad_2]