9

محمدمهدی اسماعیلی، کاندیدای پوششی که حضورش جدی نیست!/ احمدی نژاد می‌تواند دولت خود را تشکیل دهد؟

[ad_1]

تحلیل حضور محمد مهدی اسماعیلی در انتخابات ریاست جمهوری

اقتصاد 24– چهارمین روز از ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با ترافیک جدی مواجه شد و اگرچه محمود احمدی نژاد اعلام کاندیداتوری کرد، اما حداقل حضور محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر رهبری دولت سیزدهم یکی از بحث های جنجالی بود. مشکلات روز چهارم ثبت نام

البته از دیگر کاندیداهایی که روز یکشنبه ۲۲ خرداد برای ریاست جمهوری ثبت نام کردند می توان به مسعود زریبافان معاون رئیس جمهور در دولت احمدی نژاد، محمود صادقی نماینده دوره دهم مجلس، صادق خلیلیان، محمد مقیمی وزیر اسبق کشاورزی، رئیس جمهور تهران اشاره کرد. دانشگاه، سرتیپ ایرج شاهوردی، فرمانده سابق اطلاعات ارتش، حسین افشارزاده، سرتیپ بازنشسته نیروهای مسلح و دستیار رئیس جمهور در دولت های نهم و دهم و حسینعلی کاسم زاده، نماینده مجلس خاطرنشان کردند.

وزیر ارشادی با بلندپروازی های ریاست جمهوری!

به گزارش اقتصاد 24 اما محمدمهدی اسماعیلی وزیر رهبری به همراه محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور و میثم نیلی (برادر داماد مرحوم رئیسی) برای ثبت نام وارد وزارت کشور شدند. محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد پس از ثبت نام در ستاد انتخابات گفت: می خواهم توازن و پویایی سیاست خارجی به خوبی اجرا و تداوم یابد و کشور به قطب اقتصاد، صنعت و توسعه کشور تبدیل شود. کل نظام سلامت بهبود خواهد یافت و عدالت در همه جای کشور جاری خواهد شد.

وی در میان ازدحام هوادارانش گفت: با وجود اینکه می دانستم چه اتفاقاتی در انتظارم است برای ثبت نام در وزارت کشور حاضر شدم.
اسماعیلی گفت: بله. به خواست خدا تا آخر خواهم ماند.»
وزیر رهبری در پاسخ به سوال خبرنگاران که فرمودند آقای اسماعیلی به خواست خدا راه حاج آقا را ادامه می دهید؟ جواب داد انشاءالله!

عقاید و نظرات در مورد حکومت و اراده مردم

اسماعیلی همچنین پس از ثبت نام در انتخابات گفت: مردم خواهان ادامه راه رجایی و رئیسی هستند و خواستار رئیس جمهوری هستند که ادامه دهنده دولت آیت الله رئیسی باشد برای شروع دوباره.” مردم نمی خواهند به نام خصوصی سازی دوباره حقوق کارگران و مردم پایمال شود. مردم نمی خواهند کارمندان دولت دوباره تنبل و اشرافی شوند.

البته در این بین تشویق های محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر آموزش و پرورش در هنگام قرائت شعری که در ابتدای سخنانش خواند دور از اظهار نظر نبود.

اسماعیلی گفت: مردم نمی خواهند مافیای واردات دوباره چرخ کارخانه ها را متوقف کند. مردم خواهان ادامه رجایی و رئیسی هستند. مردم خدمات رایگان و مدیریت انقلابی می خواهند. مردم خواهان دیپلماسی و مقاومت با عزت هستند نه دیپلماسی التماس.

وی البته تاکید کرد که «مردم نمی خواهند به نام خصوصی سازی دوباره روند دوگانه داری آغاز شود و حقوق کارگران و مردم پایمال شود».

ثبت نام محمدمهدی اسماعیلی در انتخابات ریاست جمهوری

البته سخنان اسماعیلی با واکنش های جدی هم مواجه شد و بدون توجه به تصویر خندان وی در مقابل عکس های حداقل دو هفته پیش که بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی به آن اشاره کردند، بحث هایی را به دنبال داشت که چگونه یکی از اعضای دولت سیزدهم که در روند عادی باید برای پاسخگویی به ناتوانی فاحش او در سال آینده می تواند از نوع بحثی که اتفاق افتاده محافظت کند.


بیشتر بخوانید: حس ترافیک؛ نگاهی به وزن دهی درون گروهی و بین گروهی در انتخابات ریاست جمهوری


به گزارش اقتصاد 24، اسماعیلی در اکثر سخنان خود بارها موضوع حضور خود را به خواست مردم ارجاع داده و یا حتی از سخنان مردم برای نظراتشان در مورد دولت نقل قول کرده است. سیدابراهیم رئیسی یا به گونه‌ای برخورد می‌کند که به نظر می‌رسد آمار دقیق یا حداقل بررسی کاملی برای چنین اظهاراتی در چنته دارد و سوالی شگفت‌انگیز و قابل درک است که باید از این کاندیداها پرسید که چگونه و چه زمانی از آنها الهام گرفته‌اند. نظرات مردم؟

شکست دولت سیزدهم و وعده های شکست خورده

این در شرایطی است که تقریباً می توان گفت وعده های دولت سیزدهم در همه زمینه ها به طرز فجیعی شکست خورده است. وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال که یکی از وعده های اصلی و مهم این دولت به شمار می رفت به عنوان یک شکست کامل در بایگانی باقی ماند و حتی کاهش این وعده به 500 هزار واحد در سال نیز محقق نشد. نتایج .

در خصوص رشد پایه پولی نیز با بحران جدی مواجه هستیم. نرخ رشد نقطه به نقطه پایه پولی در فروردین 1400 معادل 27.4 درصد بوده است، اما پس از اجرای کنترل ترازنامه، نرخ رشد نقطه به نقطه پایه پولی افزایش یافته و در فروردین ماه به 45 درصد رسیده است. 1402 .

علاوه بر این، بر اساس آمار مرکز تورم، در اردیبهشت 1403، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور 31 درصد بوده است. یعنی خانوارهای کشور به طور متوسط ​​31 درصد بیشتر از اردیبهشت 1402 برای خرید همان مجموعه کالاها و خدمات هزینه کردند.

همچنین لازم به ذکر است که در اردیبهشت 1403 تورم ماهانه خانوار در کشور 2.8 درصد بوده است. تورم ماهانه گروه «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» 1.8 درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» 3.3 درصد بوده است.
نگاهی ساده به این آمار در کنار افزایش عجیب قیمت طلا و ارز و البته وضعیت اسفبار بورس، نشان از شکست مطلق مدیریت اقتصادی کشور دارد.


بیشتر بخوانید: انتخابات ایران طبیعتا دوقطبی است/ آیا احمدی نژاد می تواند دوگانگی جلیلی و لاریجانی را بشکند؟


قیمت هر گرم طلای 24 عیار در سال 1400 حدود یک میلیون و 600 هزار تومان بود و در پایان سال 1402 همین میزان طلا در هر گرم به چهار میلیون و 100 هزار تومان رسید.
قیمت دلار در سامانه خود بانک مرکزی نیز در سال 1402 به 43 هزار تومان رسید در حالی که در سال 1400 نرخ دلار به بالاترین ارزش خود یعنی 27 هزار تومان رسید.
تنها جمع کردن این اعداد نشان دهنده وضعیت نابسامان اقتصادی در دولت سیزدهم است.

بحران های کشور در حوزه سیاست خارجی، فرهنگی و اجتماعی

از سوی دیگر، در موضوع سیاست خارجی کشور، بحران هایی مانند عدم یافتن راهی برای احیای برجام، همراه با فشار فزاینده افزایش تحریم ها و عدم پیوستن کشور به FATF را می توان بخشی از آن دانست. رکوردی که امروز محمدمهدی اسماعیلی سعی کرد از آن دفاع کند.

اگرچه در ابعاد فرهنگی شاهد ناکامی های دولت بودیم، اما جشنواره فیلم به عنوان اصلی ترین ویترین فرهنگی دولت با انواع و اقسام مشکلات مواجه بوده و بسیاری در دو سال گذشته آن را «جشنواره فیلم اوج» نامیده اند. عدم حضور کارگردانان و سینماگران مطرح در این جشنواره مهم و رد شدن آنها از مهم ترین جشنواره دولتی فیلم کشور و البته تنش جدی اجتماعی در دولت سیزدهم را نیز باید بخشی از تاریخ این دولت دانست که محمد مهدی اسماعیلی در تلاش است تا به عنوان وزیر آموزش و پرورش بر موج احساسی گفتمان شکست خورده دولت در بیشتر عرصه ها سوار شود تا آن را پیروز معرفی کند.

این البته در شرایطی که بسیاری از تحلیلگران هنوز حضور اسماعیلی را نه به عنوان یک نامزد قطعی، بلکه تنها به دلیل حضور وی در مناظره ها و به عنوان یک کاندیدای تمام عیار ارزیابی می کنند. اولاً به عنوان ناجی و حامی و مدافع کار دولت سیزدهم وارد مناظره ها می شود و ثانیاً در فرصتی مناسب با ائتلاف یا کناره گیری به نفع کاندیدای خاص بخشی از سیزدهم را بر عهده می گیرد. دولت. و کابینه دولت ریاست جمهوری در حال تغییر و جایگزینی است. برخی از دولت ها حفظ خواهند کرد.

اسماعیلی در این شرایط به نظر کار سختی در پیش دارد. البته تا شروع تبلیغات انتخاباتی و فرا رسیدن مناظره ها و دور شدن از فضای احساسی موجود، نامزدها نه به همدیگر رحم می کنند و نه به سابقه دولت سیدابراهیم رئیسی و بی رحمانه شمشیر می کشند. انتقاد از یکدیگر

به گزارش اقتصاد 24، در چنین شرایطی و با این روند پیش بینی ها، دیگر عجیب نیست که دولت حداقل برای تعیین نامزد و شاید برخی نامزدها (اسامی محمد محبر، محسن منصوری و …) لازم بداند. از غلامحسین اسماعیلی به عنوان کاندیدایی ها یاد شده است) در استیج آماده دفاع از کارنامه نه چندان قابل دفاع دولت سیزدهم است. با این تصور، سوال خبرنگاری که روی صحنه از اسماعیلی می پرسد که آیا تا آخر روی صحنه می مانی، عجیب نخواهد بود.

احمدی نژاد

البته نباید فراموش کرد که بسیاری دولت سیزدهم را دولت سوم محمود احمدی نژاد نامیدند و با توجه به نقش پررنگ و تعیین کننده کابینه احمدی نژاد در دولت سیزدهم، اکنون با ثبت نام احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، بعید نیست که وی در صورت احراز صلاحیت) به عنوان مدافع دولت سیزدهم ظهور خواهد کرد.

احمدی نژاد البته در بخشی از سخنان پس از ثبت نام خود گفت: مداخله بی رویه دولت موانع را از بین می برد و تا حد امکان به روی فعالان اقتصادی و کارآفرینان باز می شود و بستری برای توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی قاطعانه ایجاد می کند بر این باورند که مبارزه همه جانبه با مظاهر فقر و محرومیت و ارتقای سطح درآمد و شاخص‌های رفاه و برخورداری از طریق تولید حداکثری ثروت در راستای هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی، مبنای اصلی اجرای سایر برنامه‌های جامع توسعه کشور و تأمین منافع و تأمین منافع ملی. منطقه ای و بین المللی خواهد بود.
با توجه به سوابق به شدت ضد مذاکره و ضد مذاکره دولت نهم و دهم، البته این ادعاهای احمدی نژاد نیز جای تردید جدی دارد.

احمدی نژاد در دو دهه اخیر همیشه نشان داده که روحیه چندانی ندارد و نظرات قابل پیش بینی ندارد و باید منتظر ماند و دید در نهایت کدام سمت میدان را انتخاب می کند!

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا